Η Ναύπακτος χτισμένη σε τοπίο εξαίρετης φυσικής ομορφιάς στην είσοδο του Κορινθιακού κόλπου συνδυάζει με μαγικό τρόπο το καταπράσινο του βουνού και το μπλε της θάλασσας σε μια ανεπανάληπτη εικόνα. Κεντρικό στολίδι της, το ενετικό κάστρο που καταλήγει σε μια οπτασία, το Βενετσιάνικο λιμάνι.

Στο κάστρο, το μοναδικό στην Ευρώπη με πέντε γραμμές άμυνας, μπορείτε να θαυμάσετε το Ρολόι ή Σεραφείμ, τα ερείπια του Βεζύρ Τζαμί, το ξωκλήσι του Αϊ Λιά καθώς και την οικία Τζαβέλα. Η δε θέα είναι κάτι παραπάνω από επιβλητική. Όλη η είσοδος του Κορινθιακού στο πιάτο σας. Προσθέστε και τον εξαίρετο νυχτερινό φωτισμό του λιμανιού και της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου και το πάζλ ολοκληρώνεται αριστουργηματικά.

Στο ενετικό λιμάνι, χαρακτηρισμένο ως ένα από τα γραφικότερα της Μεσογείου, μπορείτε να επισκεφτείτε το Φετιχιέ Τζαμί, να γνωρίσετε την ιστορία της Ναυπάκτου μέσω των ηρώων της Γεωργίου Ανεμογιάννη- Παξινού και Μιχαήλ Θερβάντες, αγάλματα των οποίων δεσπόζουν στο δυτικό λιμενοβραχίονα θυμίζοντας τους απελευθερωτικούς αγώνες έναντι των Τούρκων και να απολαύσετε το ποτό ή τον καφέ σας στη σκιά των αιωνόβιων πλατανιών, συνδεδεμένα με την ιστορία της πόλης.

Για να δείτε τον σχετικό χάρτη κάντε κλικ εδώ.